Publicaties

12 februari 2009 De Telegraaf

Fiscus ontlast bedrijven voor € 600 miljoen. Rekening per e-mail.

DEN HAAG, donderdag
Het bedrijfsleven wordt per direct van een enorme papierwinkel verlost. De administratieve lastenverlichting levert ondernemers een besparing op van jaarlijks € 600 miljoen. De Belastingdienst verklaart papier niet langer heilig. Ondernemers mogen ook rekeningen aan elkaar gewoon als email versturen, zonder allerlei regeltjes en voorschriften. De fiscus accepteert bij belastingaangiften voortaan nota's, die als een simpel bericht via het internet zijn verstuurd. Tot nu toe moesten bedrijven kunnen aantonen dat de bonnen aan allerlei echtheidskenmerken voldoen. Voor burgers gold deze plicht al niet. De Belastingdienst gaat al aanstaande maandag met de nieuwe werkwijze aan de slag.

Klapper
Dat heeft staatssecretaris De Jager (Financiën) gisteren bekendgemaakt in een gesprek met De Telegraaf. „Dit is een gigantisch gebaar naar het bedrijfsleven, zonder dat het de belastingbetaler geld kost", aldus De Jager. „Dit wordt een enorme klapper." De papieren rompslomp kost nu nog enorm veel geld en tijd. Door hun rekeningen simpelweg per email te verzenden, kunnen ondernemers fors besparen op papier- en verzendkosten. Daarnaast is het digitaal makkelijk om facturen te verwerken en in de computer te bewaren. Ondernemers zijn nu vaak urenlang bezig met het verwerken van papieren. Lees verder

-------------------------------------------------------------

26 september 2008 nr 18 Accountancynieuws ICT Special

Workflow- en Documentmanagement: hoe doe je dat?

Digitaliseren van uw documentstroom is ook voor kantoren met slechts enkele medewerkers. U moet daarbij wel goed nadenken over de manier waarop u wilt omgaan met de digitalisering van uw oude, papieren dossiers en de mogelijkheden tot koppeling met andere systemen.

Een goed documentmanagementsysteem genereert uniforme en complete dossiers. Digitale dossiers kunnen automatisch worden aangemaakt en gevuld met de (wettelijk) vereiste documenten. Een workflow- en documentmanagementsysteem houdt exact bij wie wat op welk tijdstip aanmaakt, inbrengt of wijzigt in het systeem. Lees verder

-------------------------------------------------------------

5 november 2007, De Telegraaf.

Papierloos vervoer spaart paar miljoen euro KLM bant rompslomp bij vracht

door Arnold Berlage

Air France KLM bindt de stijd aan met de geldverslinderdende papieren rompslomp op Schiphol en andere luchthavens

Lees verder of uit de financiele pagina's en uit de internet telegraaf lees verder

--------------------------------------------------------------

23 oktober 2007, De Telegraaf.

Fiscus eist gegevens mobieltje

door Theo Besteman

DE bewaarplicht voor de bedrijven die kosten op hun belasting aangifte willen aftrekken gaat veel verder dan werd gedacht. Uit interne discussies binnende Belastingdienst blijkt dat naast bonnetjes en e-mails ook de elektronische broekzakkantoren ('smartphones') zeven jaar bewaard moeten worden.

Lees verder

--------------------------------------------------------------

22 oktober 2007, Financieele Dagblad.

Digitaal factuur scheelt bedrijven miljarden euro's

AMSSTERDAM - De invoering van digitale facturen kan het bedrijfsleven 10 miljard euro per jaar opleveren.

Lees verder

--------------------------------------------------------------

2007, SenterNovem.

Digitaliseren met beleid 2007

Doel; Met deze subsidieregeling wil het ministerie van OCW het digitaliseringsproces duurzaam imbedden in organisatie, beleid en werkprocessen in organisatie, beleid en werkprocessen van culturele erfgoedinstellingen.

Lees verder

--------------------------------------------------------------

 Login op DocScan's Hyarchis.Net